08 marca 2021

ZASTAVME ABORTY Z VÔLE ZÁKONA. A ľubovôle matky.

Otvorený list Iniciatívy IDE O ŽIVOT živáčika poslancom NÁRODNEJ RADY SR k novele Zákona 73/1986 Zb. o umelom ukončení tehotenstva potratom.
 
O niekoľko dní bude parlament prerokovávať návrh novely Zákona 73/1986 Zb. o umelom ukončení tehotenstva potratom. Predkladateľom návrhu je poslanec za OĽANO Martin Čepček.
 
Ako v nebi © Iva Štrbová-Jarošová

Iniciatíva IDE O ŽIVOT živáčika združuje kresťanov a ateistov, ktorí sa téme potratov venujú mnoho rokov. A stoja na strane ochrany nenarodeného života od počatia.


Zástancovia dnešného znenia zákona tvrdia, že počet potratov z roka na rok klesá a na zákone nie je potrebné nič meniť. Obchádzajú fakt, že si zabíjame vlastných potomkov. Bez udania dôvodu. Zo zákonom posvätenej ľubovôle matky. Pripravujeme sa o výnimočných ľudí v každej oblasti života. Svojím barbarstvom ukracujeme svet o šťastie a lásku nenarodených detí. Našu éru zapisujeme do histórie krvavými písmenami. Desiatky miliónov nenarodených životov ročne hynú na celom svete rukou tých, ktorí by mali ich život chrániť...
 
Dopúšťame sa tohto, lebo sme si usmrcovanie života v tele matky premenovali tak, aby sme zakryli jeho podstatu a umlčali svoje svedomie.
 
Máme sa tak dobre, ako žiadne generácie pred nami. A čím sa máme lepšie, tým menej sme ochotní prijať dieťa, či ďalšie „neplánované“ dieťa. Je kruté, ak dieťa pripravujeme o život len preto, že ho matka nechce, alebo že má poradové číslo 2, či 3...
 
Lekár neraz vystraší matku správou, že jej dieťa pravdepodobne bude mať Downov syndróm (DS). A okamžite ponúka ako jediné riešenie potrat. Žena, ktorá podľahne strachu a dieťaťa sa zriekne, sa už nikdy nedozvie, či nepotratila zdravé dieťa. Žena, ktorá strachu odolá, sa často teší zo zdravého dieťaťa. A nejedna matka, ktorá porodí dieťa s DS, dosvedčí, že práve toto dieťa býva slniečkom rodiny a že by ho nevymenila za žiadne iné.
 
Akým právom odporúčame potrat len kvôli pravdepodobnosti, že dieťa sa narodí „iné“!? Kto nám dal toto právo? Komu sme ho odcudzili? Čím sa líšime od tých mocných, ktorí vyhladzovali rasy a národy, len preto, lebo nezapadali do ich obrazu sveta?
 
Genocídy sa dejú vo svete aj dnes. Odsudzujeme ich.
Protestujeme a je to správne.
 
No najväčšou genocídou všetkých čias je zabíjanie nenarodených. Tento zločin sme nazvali právom. Samotný skutok sme nazvali prerušením tehotenstva, aj keď pre dieťa ide o fatálny čin a ukončenie jeho života. Dieťa v maternici nazývame zhlukom buniek, embryom, plodom, len aby nás slovo „dieťa“ nevyrušovalo a nevzbudzovalo výčitky svedomia. Pritom dnes už vieme, že od počatia ide o ČLOVEKA a prirodzené štádiá jeho vývoja.
 
Žiadne splodené dieťa sa na svet nepýtalo.
A nezaslúži si prísť naň len pre smrť.
Zvlášť nie od vlastnej matky.
 
Za Iniciatívu IDE O ŽIVOT živáčika
www.facebook.com/ideozivot
www.ozivot.sk

Eva Eperješiová
www.facebook.com
 
 



 
Súvisiaci článok:
 
 
 
 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára