01 decembra 2021

Dariusz Żuk-Olszewski: LICENCIA NA ZABÍJANIE. Megabiznis so smrťou.

Slobodné zabíjanie v slobodnom svete? Lož o znásilnení. Súdny aktivizmus. Americký sen. Megabiznis so smrťou. A postnatálny abort? (Krátená ukážka z knihy LICENCIA NA ZABÍJANIE,)
Legalizáciu abortov v USA ovplyvnili zmeny, ktoré sa udiali v 2. polovici 60. rokov. Revolta a resuscitácia kultúrneho marxizmu spustila v západnej spoločnosti
pochod inštitúciami. Začalo rozkladanie a re-definícia známych inštitúcií. Vrátane rodiny a prístupu k ľudskej sexualite a zodpovednosti. Tento fenomén sa označuje ako sexuálna revolúcia.
O legalizovaní abortu v USA rozhodli sudcovia Najvyššieho súdu. Nie volení zákonodarcovia v Senáte. Nie občania v referende. A rozhodli o ňom v súdnom spore známom ako „Roe vs. Wade“. Ak mal byť spor Roe verzus Wade úspešný, musel získať silnú spoločenskú podporu a mediálne krytie. Preto zástancovia legalizácie abortov rozšírili lživú historku, že Norma McCorwey (pseudonym Jane Roe) otehotnela po hromadnom znásilnení. Súd vyniesol 22. januára 1973 verdikt o legálnosti abortov. Sedem sudcov Najvyššieho súdu prehlasovalo zvyšných dvoch.
Verdikt legalizoval abort v celých USA. Vo výrokovej časti sa odvoláva na 14. dodatok Ústavy USA. V ňom sa uvádza, že „žiaden štát nemôže vydávať a ani aplikovať zákony, ktoré by obmedzovali práva a slobody občanov USA“. Sudcovia tento dodatok kreatívne interpretovali slovami, že sloboda obsahuje právo na súkromie, ktorého súčasťou je abort. Druhým pilierom verdiktu bolo tvrdenie, že nenarodený človek nie je osoba, ktorej práva sú chránené Ústavou.
Legalizácia abortov v USA je súdny aktivizmus par excellence. V súčasnosti sa v EU súdnym aktivizmom darí presadzovať požiadavky nátlakových skupín LGBT, či v otázkach eutanázie. Niekoľkí občanmi nevolení sudcovia obchádzajú celé zákonodarné zhromaždenia štátov.
Pre Planned Parenthood bolo prelomové rozhodnutie Najvyššieho súdu USA veľkým obchodným úspechom. Odštartovalo megaobchod so smrťou nenarodených detí. A superobchod s orgánmi potratených detí.
Planned Parenthood má status neziskovej organizácie. Vďaka tomu využíva aj štedré štátne dotácie. K najväčším podporovateľom siete potratových kliník Planned Parenthood dnes patria Melinda Gates (manželka Billa Gatesa), Warren Buffet či Ford Foundation.
Od kauzy Roe verzus Wade bolo v rokoch 1973 až 2018 v USA uskutočnených takmer 62 miliónov abortov, bez potratov farmakologických a pokútnych. Za necelé štyri desaťročia zašli propagátori beztrestných potratov a obchodníci so smrťou v potratových klinikách USA tak ďaleko, že v štáte New York presadili zákon umožňujúci legálne zabiť nenarodené dieťa až do termínu pôrodu. V štáte Virginia politička z demokratickej strany Kathy Tranová navrhla abort aj po začiatku pôrodu. A guvernér štátu Virginia Ralph Northam verejne obhajuje etickú správnosť a legálnu možnosť usmrtiť dieťa po pôrode (tzv. postnatálny abort).

Dariusz Żuk-Olszewski: LICENCIA NA ZABÍJANIE
Vydavateľstvo APPC - Antonio di Padova
Production Company s. r. o.
Košice 2021

Ukážku po dohode s autorom
pripravil Miro Ščibrany
IDE O ŽIVOT





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára